Irımtüzen Kitabı Geliyor

Sevgili okuyucular, çok geniş içerikli bir kitap üzerine çalışıyordum. Facebook’dan takip edenler hatırlayacaktır. Konular o kadar genişti ki, yazımı hiç bitmeyecek bir işe dönüştü. Bu kadar geniş konular yerine ve bir kaç istek de gelince, sadece akuaponik üzerine olan kısmı ayrı kitap olarak epub formatında yakında yayınlayacağım.
Bol resimli, ayrıntılı planların yer alacağı bu kitap akuaponik hobisine girmek isteyen herkese sistemin kurulması, çalışması ve devamı konusunda pek çok bilgi verecektir. Bir önceki akuaponik yazımdan da sistemin genel hatlarına bakabilirsiniz. Bilgi açısından çok doyurucu ve ekseninden şaşmadan hem balık hem de sebze, meyve yetiştirme konusunda iyi bir kitap olacağı kanısındayım.
Normal toprak kültürü ile karşılaştırıldığında çok fazla protein ve sebze üreten bu sistem, ek bir model olarak gıda çeşitliliği yaratırken, gübre çıktısı ile de ağaçlarımızı besliyor. Kayıp çok az ve verimlilik çok yüksek. Ayrıca forumlarda bile çok insanın bilmediği ve uygulamadığı “besin değeri yüksek ürün üretme” olayını da tüm ayrıntıları ile anlatıyorum. Tamamı ile bilimsel yöntemlerle, ölçüm ve uygulama yaparak siz de besin değeri yüksek ürünleri maliyeti değiştirmeden üretebilirsiniz.
Evde bir akvaryumla, balkonda bir varille, terasda bir IBC ile veya bahçenizdeki havuzu kullanarak yenebilir balık ve gübresi ile de sebze yetiştirebilirsiniz. Ölçeklenebilir olması akuaponik sisteminin en büyük avantajı.
Çok yakında kitabı yayınlayacağım. Blogumu takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Posted in Irımtüzen, Türkçe and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.