Outlook’a geri döndüm

Efendim yıllardan beridir bir ütopyam vardır ki oda mükemmel bir adres defterine sahip olmaktır. Önceleri bir Excel dosyasında çok düzenli tutuyordum. Sonra Hotmail, Outlook ve GMail, ve daha sonraları Facebook, Linkedin, Twitter gibi alemlerde insanlarla tanışınca bunları da Outlook’a taşımaya çalıştım fakat ne zamanım yeterli oldu nede tam istediğim gibi bir şey oldu. Hatta para ile birisini tutup tüm bu sosyal ağlardaki kontaklarımı tek bir Outlook formatında toplmayı bile düşündüm.

Hafta sonu CodecampOz etkinliğine katıldım ve burada Xobni isimli bir aracı öğrendim. Uzun zamandır Outlook kullanmayı bırakmış ve Gmail offline/online kullanıyordum fakat bugün Xobni sayesinde Outlook’a geri döndüm.

Xobni bir Outlook eklentisi ve seçili olan e-posta kimden gelmiş ise anında Facebook, Linkedin gibi yerlerde arayıp resmini, cismini getiriyor. Binbir türlü kişiden hergün yüzlerce e-posta alıyorsanız ve “kim bu vatandaş yahu?” diye kafanızı kaşıyorsanız, yada son gittiğiniz o toplantıda yeni tanıştığınız kişileri unuttuysanız ve onlar size e-posta gönderip “selamlar, ben falanca bana o slaytlaları gönderir misiniz?” gibi sorular karşısında angut kuşu gibi düşünüyorsanız…

Technorati Tags:
Posted in Bilişim, Türkçe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.