Bug Tracker

Projelerde hata ve isteklerin yönetilmesi ve müsterilerin karsilastiklari hatalari firmaya iletebilecekleri Open Source bir uygulama olan Bug Tracker, kurulum ve kullanim kolayligi ile dikkati çekiyor. Küçük ve orta ölçekli projeler için ideal.

http://btnet.sourceforge.net/bugtrackernet.html adresinden en son sürümünü indirip kurabilirsiniz. Zip dosyasini herhangi bir yere açtiktan sonra IIS Manager ile virtual bir dizin yaratin. Daha sonra web.config içinde veritabani baglanti satirlarini bularak kendinize göre degistirin.

key=ConnectionStringvalue=Data Source=yoda;Database=BugTracker;uid=;pwd=;Trusted_Connection=True />

SQL Server – Enterprise Manager ile bir veritabani yaratip ismine BugTracker verin. Daha sonra Query Analyzer ile zipli dosyayi açtiginiz yerde setup.sql dosyasini açin ve içerigini Query Anlayzer içine kopyalayin. Query Anlayzer’da BugTracker veritabaninin seçili olmasina dikkat edin. Query’i çalistirdiginizda BugTracker veritabani içinde tablolar olusturacaktir.

Son olarak ASPNET Windows kullanicisini veritabaninda bir kullanici olarak atayin ve BugTracker veritabanina dbo olarak atayin. Bu BugTracker’in veritabanina baglanip sorgulama yapmasina yarayacaktir.

Tüm bu islerden sonra localhost/BugTracker (yada ne isim verdiyseniz) baglanip kullanici ismi ve sifre girilen sayfayi görmelisiniz. Bu sayfada kirmizi yazan hiç bir sey olmamali. Eger varsa hata var demektir.

admin ve admin (kullanici ismi, sifre) girerek nasil birsey oldugunu görebilirsiniz.

Artik BugTracker ile hatalari ve istekleri takip etmeye baslayabilirsiniz.

Kolay Gelsin
 

Posted in Bilişim, Türkçe.